Sadržaj:

Da li se snape pokazao dobrim?
Da li se snape pokazao dobrim?
Anonim

Za vrijeme Harryja Pottera i Relikvije smrti, Snape koristi svoj Patronus da odvede Harija do mača Grifindora. … Nakon što ju je Voldemort ubio, Snape je tajno promijenio stranu i pristao pomoći Dambldoru da zaštiti Harija od Voldemorta. Uz sve ovo, čini se da je odgovor jasan: Snape je dobra osoba.

Zašto se Snape pokvario?

Harry je kasnije otkrio da je Snape nekada bio Smrtožder, ali da je za njega jamčio Dambldor. Dumbledore je rekao Wizengamotu da iako je Snape zaista radio za Voldemorta, promijenio je stranu i špijunirao protiv njega… Karkaroff, koji se užasavao odmazde od Voldemorta, uspaničio se i povjerio svoje strahove Snapeu.

Zašto se Snape okrenuo na dobru stranu?

Nakon Lilynog ubistva Snape mijenja svoju lojalnost od Voldemorta do Dumbledorea, ne zato što se odrekao mračnih vještina, već u potrazi za osvetom za ubistvo žene koju je volio- veoma jaka motivacija za promjenu vjernosti.

Kako znamo da je Snape dobar?

Snape je dobar: Imao je svaku priliku da ubije Harija tokom svojih šest godina u Hogvortsu i nije to učinio, a umjesto toga pomogao je Harryju da ostane živ kroz svoje lekcije i njegovo aktivno učešće u borbi protiv mračnih sila.

Je li Snape bio loš momak?

Čak i sa autorom Hari Pottera J. K. Rowling je u zapisniku izjavila da Severus Snape nije bio loš momak, neki fanovi Harryja Pottera jednostavno se ne mogu zagrijati za majstora napitaka. … Ovo su tragovi kroz filmove o Harryju Potteru koji otkrivaju da profesor Snape nije bio negativac kakav je prikazan.

Preporučuje se: