Sadržaj:

Kako podvezati zmije?
Kako podvezati zmije?
Anonim

Ove zmije počinju da se pare u proleće čim izađu iz hibernacije. Mužjaci prvi napuštaju jazbinu i čekaju da ženke izađu. Kada ženke napuste jazbinu, mužjaci ih okružuju. Mužjaci ispuštaju feromone koji privlače ženke.

Koliko dugo se zmije pare?

Dođe proleće, ove gomile zmija izlaze iz svoje jazbine. Mužjaci su spremni za parenje nakon druge hibernacije, dok se ženke pare nakon tri godine. Mužjaci se roje kada se ženke probude, započinjujući bal parenja.

Kako se pare zmije?

Da bi se parile, zmije trebaju samo da poravnaju bazu svojih repova na kloaki, otvoru koji služi i reproduktivni i ekskretorni sistem. Mužjak ispruži hemipene, dvokraki polni organ pohranjen u njegovom repu, i sa svakom polovinom odlaže spermu u kloaku ženke.

Je li loše vidjeti kako se zmije pare?

Ovo ponašanje je možda uobičajeno za zmije, ali to nije nešto s čime se ljudi često susreću. "Ako vidite tako nešto, sretni ste što ste to vidjeli", rekao je Beane. "Moglo bi biti zastrašujuće za ženu zmije imati toliko mužjaka, ali to ne bi trebalo biti strašno za ljude. "

Šta to znači kada vidite dvije zmije kako se pare?

To također može biti upozorenje za vas da usporite i da više razmišljate o svojim akcijama. Ali, morate znati da zmija općenito može simbolizirati dugovječnost i promjene koje će se uskoro dogoditi u vašem životu.

Preporučuje se: